Zomaar

De vergankelijkheid
(Midas Dekkers)

Enige tijd geleden ontving ik het boek van Midas Dekkers.  De vergankelijkheid.
Inhoudelijk van geboorte tot de dood en alles daar tussenin. De veranderingen die wij en het dierenrijk door maken door de jaren heen.
Er is geen zoogdier op aarde dat vecht tegen de vergankelijkheid behalve de mens.
Onlangs namen wij afscheid van een mooie vrouw met de respectabele leeftijd van 92 jaar. Terwijl ze daar lag en ik naast haar stond realiseerde ik me hoe mooi ze was en hoe goed ik haar gezicht kon lezen. Als een wereldkaart elk vlekje, bobbeltje,haartjes en  haar rimpels. Door de jaren ontstaan en terwijl ik naar haar keek gingen mijn gedachten naar de Kim Kardashian’s van deze tijd en vroeg me af hoe dat er op 92 jarige leeftijd uit zou zien mocht je de gelukkige zijn om die leeftijd te halen.
De beelden in mijn hoofd zeiden genoeg en ondanks dat ik ongetwijfeld een keer zal schrikken terwijl ik in de spiegel kijk en de tand des tijds ook in mijn gezicht te lezen is kies ik voor de vergankelijkheid want wat was ze mooi met al haar onevenheden door de vergankelijkheid.