Uncategorized

Word jij ook een musje op pootjes na de overgang?

Laatst was ik bij een lieve vriendin op visite en kregen het over de overgang en wat er allemaal kan of zou kunnen veranderen aan ons lichaam tijdens dit proces. Haar opmerking maakte dat ik keihard moest lachen ” we worden uiteindelijk allemaal musjes op dunne pootjes”

Wanneer ik rond me heen kijk dan is dat inderdaad zo. De beentjes worden dunner en rondom onze buik stapelt het vet zich op. Het is een grappig gezicht maar vinden we het natuurlijk helemaal niet leuk. Hoe dit komt en wat je er aan kunt doen is gelukkig heel simpel.

Voor en tijdens de overgang gebeurd er van alles in ons lichaam. De tijd is gekomen dat we ons niet meer kunnen voortplanten en in wezen is onze taak evolutionair gezien voorbij. Onze eitjes worden niet meer tot rijping gebracht in de frequentie die we normaal gezien hadden. De aanmaak van onze hormonen die hiervoor nodig zijn krijgen het signaal niet meer of niet meer zo vaak om deze taak uit te voeren.

Om te voorkomen dat we door deze hormonale verandering ook daadwerkelijk een musje worden is voeding, de juiste voeding van essentieel belang en hoeven we ook niet klakkeloos de overgangs perikelen te accepteren. Opvliegers, stemmingswisselingen en transpireren zijn het gevolg van een extreme disbalans in de hormonen en dat kunnen we ook beïnvloeden door voeding.

Wil je meer weten en de overgang als iets moois gaan ervaren stuur een dm of maak een afspraak voor een gratis consult.

Lieve groetjes

Ingrid