De volgende fase naar jouw gezonde leefstijl

1 Kies een twee eetmoment en zoals ik in de mail al benoemde kijk uit dat je niet te laks wordt. Het reptielenbrein Is lui, makkelijk en wil graag snel scoren. En daar kom jij met je fantastische logische mensenbrein.

Voorbeeld:

Heb je suikers uit je voeding gehaald zal je reptielenbrein je onbewust verleiden om meer fruit te gaan eten. Je mensen brein denkt dat het gezond is maar pas op voor je het weet eet je meer dan 4 druiven of 1 mandarijn per dag en zit je al snel te hoog in je suikers.

Geen zuivel meer voor jou? let op dat je niet onbewust kaas gaat toevoegen. Is ook zuivel.

 

2 Voorbereiden is nu echt belangrijker geworden. Lijstje maken en voor een aantal dagen je voeding in huis halen.           .

3 Doe jij je oefening nog dagelijks en weet je nog waarom je hier aan begonnen bent?

 

Zorg ervoor de je het uitzonderingen lijstje invult en geniet op momenten die jij wil of zet een vinkje achter geniet momenten. Zo voorkom je dat je terug valt maar ook dat je wel blijft genieten. Dit hoort bij een gezonde leefstijl hoe raar dit ook klinkt. Vuistregel is 80-20

Wanneer het even een dag of een paar dagen niet lukt pak de draad weer op. Dit hoort bij het leven. Je bent nu aan het zaaien om in de toekomst een gezonde basis voor jezelf te regelen. Daar waar jij het goed op doet, energie van krijgt en hormonaal in balans komt!!

Kijk regelmatig naar het moodboard dat je maakte. Vergeet niet wat je doelen zijn!

Lieve groetjes

Ingrid

Zorg je er ook voor dat je regelmatig leest en inlogt op de member only? Daar staat zo ontzetten veel informatie. Zoals dit artikel over hormoonverstoorders.