Tips en Tricks

Uit eten.tips_tricks_power_620

Eenmaal aan tafel komt er vaak gelijk een mandje brood. Begin er niet aan dit zijn nl de valkuilen en de dikmakers. Vraag of ze het weghalen of neem voordat je gaat eten thuis een gezonde snack zodat je niet in de verleiding komt.

De regel wanneer je gaat uit eten is heel simpel. Bestel je vlees, kip of vis en eet eerst je bord leeg samen met de groente die erbij word geserveerd. Je bereikt het verzadigings gevoel waardoor je niet aan het brood of frietjes begint. Wil je toch nog een beetje pitsen dan heb je in ieder geval niet de hoeveelheid binnen die je normaal extra binnen krijgt.

Feestjes, partijen en recepties.

Drankjes en hapjes. Bepaal voor jezelf wanneer je wil (Ge)zondigen. Eenmaal per week 2 of 3 glaasjes wijn is geen probleem. Drink er altijd voldoende water bij. Wanneer er een schaal met hapjes voorbij komt of de tafel staat vol met kaasjes, salades, chips en noten maak hierin ook een bewuste keuze. Neem de minst slechte variant voorbeelden hiervan zijn, noten ongebrand en gezouten, gewone chips, kippenpootje, gevuld eitje en gehaktballetjes. Zo hou je het heft in eigen hand en word je niet getriggerd door smaken en of chemische E nummers die ervoor zorgen dat je jezelf niet meer kan inhouden.

Feestdagen.

Voor en tijdens de feestdagen maak je makelijker en vaker een uitzondering. De winkels liggen vol, de geuren doen iets met je en je probeert het te blijven negeren. Daarnaast is het ook nog eens koud, vroeg donker en triest weer. Je wordt eigenlijk min of meer gedwongen jezelf een beetje zielig te vinden. Trap hier niet in. Geen slachtoffer gedrag goedkeuren bij jezelf. Je hebt immers zelf de keuze gemaakt iets aan je leefstijl te doen om af te vallen en om jezelf beter te voelen. Vergeet niet hoe onmogelijk het je eerst leek om zonder suikers door het leven te gaan. Feestdagen zijn suikerdagen. Alles maar dan ook alles zit bomvol suikers. Keep up the good work and be aware.

Het boekje De boodschappencoach van Ralph Moorman is een echte aanrader.