Gezonde suikers!

Ik ben zo ontzettend dol op mijn werk en ik ben mega dankbaar dat ik dit mag doen. Heel soms moet ik uitkijken dat deze valkuil niet mijn valkuil wordt.

Met regelmaat…..zeg maar gewoon dagelijks krijg ik appjes, opmerkingen en vragen over voeding. I LOVE IT. Er is één ingrediënt die zich in allerlei vormen voordoet en waar ik zo onderhand figuurlijk mijn buik van vol heb. haha. Ja ook ik moet waken voor dit goedje genaamd suiker, fructose, glucose etc. Suiker komt bijna overal in terug.

Ik moet namelijk erg scherp blijven voor jou. Want wat jij onbewust misschien wel doet, wat de meeste doen, is je suikers vaarwel zeggen maar er een andere suiker voor in de plaats zetten. Zonder dat je het weet of jezelf er bewust van bent.

Ik zie o.a. havermout bananenpannenkoekjes voorbij komen. Havermout is een vorm van koolhydraten en dat zijn SUIKERS. Plus bananen is nog meer SUIKERS. Eet je 1 pannenkoek heb je al voor twee dagen genoeg suikers binnen.

Vanuit de evolutie hebben wij geen verzadigingshormoon ontwikkeld wanneer het om suikers gaat. We kunnen er wel verslaafd aan worden en hierdoor denk je dat je betere keuzes maakt en goed bezig bent maar helaas niets is minder waar!

Het moment dat er een vorm van zoet je tong bereikt reageert je lichaam direct door allerlei sappen aan te maken om deze suikers te verwerken. Hierdoor krijg je ook pieken en dalen in je bloedsuiker terwijl er niets binnenkomt. Dit is een enorme belasting voor het lichaam en je cellen.

Let dus op je suiker valkuil en ben jezelf bewust van je onbewuste keuzes. SUIKER = SUIKER. En er bestaat geen gezonde suiker zoals honing. Honing heeft heilzame stoffen en daardoor een tijdelijke functie voor bijvoorbeeld keelpijn. Maar dat maakt honing nog niet gezond voor een lagere periode en als vervanger van.

Suiker is een echte hormoonverstoorder!

Zoete lieve groetjes

Ingrid