Gehaktballen

1350978663_6924

 

Wanneer je voor rundergehakt kiest gebruik dan een eitje met kippengehakt hoeft dit niet. Kippengehakt is niet zo droog als rundergehakt.

Ingrediënten

Gehakt, eitje, knoflook, ui, cayenne peper, zout.

Kokosolie

Bereiden

Gehakt in een kom en voeg daarbij het eitje, uitgeperste knoflook, geneden uitje, cayenepeper en zout.

Goed mengen en draai en stevige gehaktballen van.

Zet een koeken of braadpan op middelhoog vuur en laat de kokosolie smelten.

Braad de gehaktballen lichtjes aan en draai ze regelmatig om zodat ze rondom aangebraden zijn.

Even laten sudderen. Je kan er nu ook nog een gesneden uitje aan toevoegen voor de smaak van de jus.

Voeg regelmatig een beetje water toe en laat de ballen gaar sudderen.

Tip

Wanneer je het lekkerder vind om in roomboter te bakken voeg dan een beetje toe tijdens het smelten van de kokosolie.