Chili con carne

chiliconcarnel1

Benodigdheden p.p.
150 gram gehakt (rund of kip)
1 ui
1 pepertje
1 prei
2 teentjes knoflook
1 tomaten gezeefd ( biologische passata di pomodoro bij AH)
1 klein blikje kidneybonen
1 verse ananas (stukjes gesneden ong 1 schijf groot)
Chili poeder
Zout (keltisch)

Bereiden
Was de groente en snij ze in kleine stukjes. Haal de zaden uit het pepertje en snij het fijn. Snij de schijf ananas in kleine stukjes.
Rul het gehakt los in een koekenpan met kokos of olijfolie en voeg tijdens het rullen 2 uitgeperste knoflookteentjes, zout en chilipoeder toe.
Wanneer het gehakt gaar is voeg de groente en het pepertje toe. Roerbak het ong. 5 minuten. Voeg nu de ananas, kidneybonen en een scheut tomatensaus toe en laat het geheel even sudderen. Wel roeren tijdens het sudderen.
Proef tussendoor en voeg zo nodig chilipoeder en zout toe.