Supermarkt safari

 

Groente en fruit

download

 

Let op:

1 Land van herkomst. Kies altijd producten van het seizoen en uit Nederland, Duitsland of Belgie.

Deze producten zijn nog redelijk veilig te noemen. Biologisch is altijd beter vanwege de voedingsstoffen in groente   en fruit en zo dus ook de verzadiging. Was de groente en het fruit in water en een beetje appelazijn wanneer deze   niet biologisch zijn, Zo haal je de niet natuurlijke middelen het beste van je producten.

2 Producten met een dikke schil zoals een citroen en avocado komen vaak uit zuid Amerikaanse landen. Vanwege   hun dikke schil, wanneer niet biologisch, zijn deze een prima optie.

3 Voorgesneden groente zijn een prima alternatief wanneer je het druk hebt. Let wel op land van herkomst.

4 Fruit koop je zo zuur mogelijk. Dit vanwege en hoge aantal fruitsuikers (fructose) in fruit. Eet fruit zoals een    sinaasappel altijd zoals het bedoeld is. Dus schil eraf en eten. Op deze manier krijg je ook de vezels binnen die   ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt. Door hem te bewerken (persen) maak je de belangrijke vezels kapot. In een smoothie los je dit op vanwege de toegevoegde vetten zoals een avocado of kokosolie.

Vlees, kip en gevogelte

fd34d0d56

Let op:

1 100% rundvlees of voor gemarineerde producten bevatten toevoegingen die je op de achterkant kunt lezen.           Daarnaast zitten er toevoegingen in die niet benoemd worden wanneer er minder wordt toegevoegd dan 2%. Ook     in het voorverpakte biologische circuit!

2 Varkensvlees is een no go. Onze darmen verteren varkensvlees slecht. In varkensvlees zit een hoog gehalte aan histamine waardoor we allergische reacties ontwikkelen zoals ontstekingen in en op het lichaam.

3 Koop je kip minimaal als scharrel kip maar het allerliefste biologisch.

 

Brood en banket afdeling

 

 

header-broodahLet op

1 Over het algemeen krijgen we al van generatie op generatie teveel tarwe/ graan producten binnen wat ons lichaam    slecht kan verdragen. Door 2 a 3 keer producten per dag binnen te krijgen waarvan het basis bestanddeel hiervan    is afgeleid is de huidige generatie hier gevoelig voor geworden. 100 jaar geleden werden de eiwitten die dit                veroorzaakte door het rijsproces (zuurdesem) verteert. Sinds er bakkersgist is gekomen en het proces is versnelt      blijven deze eiwitten (gluten) intact. Vandaar dat ik meestal adviseer om gluten sterk te verminderen of te                    vermijden. Een goed alternatief is het zuurdesem brood van Yam te koop bij de Jumbo. (Oranje verpakking)

2 Deze afdeling is dus bij uitstek een GEZONDIG afdeling.

Zuivel afdelingglas-melk