Welke supplementen zijn goed voor iedereen

vitamines-in-de-zwangerschap

Suppletie slikken doe je meestal op advies van je (orthomoleculair)arts. In de meeste gevallen is dit ook verstandig. Er zijn inmiddels zoveel onderzoeken die aantonen dat sommige suppletie eigenlijk door iedereen genomen moet worden vanwege chronische tekorten door o.a. bespoten groente (minder voedingswaarde o.a. ook door verarmde grond), te weinig zonlicht (veel binnen zitten en woonachtige locatie), stress (vertraagd of zet elk proces op een laag pitje omdat het lichaam altijd eerst kiest om de stress het hoofd te bieden) en o.a. tekorten door verminderde opname van voedingsstoffen via de darmen.

Kwaliteit van supplementen is van groot belang. Het is echt niet zo dat hoe duurder ze zijn des te beter. Waar gaat het wel om.

Hulpstoffen om de pil te maken en deze goed te kunnen doorslikken. Door de ingredienten toe te voegen aan de vitamine wordt de opname via de darm verslechterd. Onder andere door  magnesiumstearaat.

Er zijn weinig merken op markt die zonder deze stof werken. Tot op heden gebruik ik persoonlijk alleen de supplementen van exendo  (alleen te bestellen op advies voor meer vragen hierover kan je met mij contact opnemen) en Thorne-Research . Ik bestel ze via iherb vanwege het grote verschil in prijs in vergelijking met Nederland.

Wanneer je suppletie gaat gebruiken zijn dit de merken die ik aanbeveel zodat de werkzame stof goed word opgenomen.

Vitamine D3  Klik op onderstaande link voor tips en informatie

Artikel vitamine D3 

Vitamine C. Klik op onderstaande link voor tips en informatie

Artikel vitamine C

Magnesium  Klik op onderstaande link voor tips en informatie

Artikel magnesium

Inname per dag over de dag verdeeld

2x200Mg en maximaal 4x200Mg per dag

 

Bovenstaande supplementen kan je in principe gewoon bestellen en innemen. Wil je toch meer informatie of heb je vragen whatsapp 0620030309

 

Gezonde groet

Ingrid van den Bogaert