flespompoen-butternutPittige pompoensoep met linzen en koriander

Benodigdheden 

Ui 1

Teentje knoflook

Pompoen

Rode linzen 100 gram

Komijnzaad 2 theelepels

Kokosmelk

Kerriepoeder scherp (ekoplaza)

Citroensap van 1 citroen

Peper en keltisch zeezout

Koriander vers

Bereiden

Hak de ui en de knoflook fijn. Snijd de pompoen in kleine blokjes.

Neem een grote pan en doe daar een flinke scheut olijfolie in.

Fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de linzen en pompoen toe en laat ze een paar minuten zachtjes koken/sudderen. Roer de komijnzaad, kerriepoeder en kokosmelk er door en laat het nog een paar minuten koken/sudderen.

Giet er een liter water op en breng het geheel aan de kook.

Wanneer het geheel kookt zet het vuur weer laag met de deksel op de pan en laat ong 25 minuten koken tot de pompoen gaar is.

Pureer de soep met een staafmixer of in een blender (in de blender opletten dat de soep afgekoeld is!)

Proef de soep en voeg kerrie poeder, zout en peper toe om hem op smaak te brengen.

Voeg voor het opdienen wat koriander toe.

Eet smakelijk